Inlägg

Visar inlägg från februari, 2018

Skyltfönster skiss

Bild
En idé till ett skyltfönster eller en gruppering av dockor baserad på konst. Det här är min tolkning av Leonardo DaVincis Madonnan på klipporna. Kläderna min modeller har på sig kommer från Harpers Bazars vårmode 2018. Kavajen är vad Justine Leconte spår  vara årets färg. Så förhoppningsvis kommer vi att få se mycket av det.

Färganalys K

Bild
Så jag har ju ett projekt på gång att ange månader för min familj och senare andra som törs ställa upp tills jag har hela året. Näst på tur är K. Det man undrar är om K är en så kallad höst eller sommar? Eller varm, mjuk eller vad? Hans färger är de övre, lite mildare tonerna, de har svärta men är inte så intensiva. Jag kallar honom en Oktober. Nästa steg är lite mode. Jag har delat in dem i Fest, Arbete, Vardag  Här har jag försökt färga om en vit skjorta till lila i GIMP, men fick inte programmet att helhjärtat ställa upp.  I fallet arbete hade den rosa skjortan kunnat vara ännu mer rosa men bara den här lilla antydan till rosa får K att le besvärat så om man är en manlig oktober råder jag att vara så rosa man känner sig bekväm med.

Jag är ju stylist också

Bild
Mitt projekt att ange månader för alla familjemedlemmar fortsätter. Lilla I var en April, vi vänder blicken mot Iza vad kan hon vara.  Första steget är alltid varm eller kall. I Izas fall blir det svårt att avgöra. Med kalla färger glittrar ögonen, med varma blir kinderna rosiga. Nästa steg är att avgöra styrkan på färgerna, och det var där jag började närma mig. Mjuka "varmiga" färger med mycket svärta i är Izas färger. Så vilken månad är hon? Inte alltför kall ännu, kylig och mörk. September. Här är perfekta färger till fröken September. Och kläder då? Hon hamnade på sniskan attans Perfekta jackan och mössan fotad under vår shoppingtur i Liljeholmens galleria. Glöm inte att leta efter Iza på Mikas hemsida, new faces.